EnglishDeutchNederlands
 

Energiebesparing

Een energieonderzoek kunt u om diverse redenen laten uitvoeren. Wat de aanleiding ook is, Profenco streeft ernaar om gedurende het proces binnen uw organisatie een breed draagvlak te creëren zodat de uitkomst van het onderzoek ook daadwerkelijk gaat leiden tot een efficiënter productieproces en aanzienlijke kostenbesparingen.

Bij een energieonderzoek vormt de analyse van de productieprocessen, de energie-installaties en het energieverbruik de basis voor het genereren van alle, zowel technisch en economisch, haalbare energie besparingsmogelijkheden.

Voor elke besparingsoptie wordt een beschrijving gegeven van de maatregel en waar relevant aangevuld met een principeschets. Tevens wordt een berekening van de potentiële besparing gegeven samen met een raming van de investeringskosten op basis van ervaring en daadwerkelijke aanvragen.

Ook bij het energieonderzoek geldt dat we dit in nauwe samenwerking met u als opdrachtgever uitvoeren. Zo wordt bereikt dat het resultaat van het onderzoek past binnen uw organisatie en toekomstvisie.

Uiteraard is het ook mogelijk een studie te verrichten naar een specifieke afdeling binnen uw organisatie.

De gegenereerde maatregelen kunnen aansluitend op het Energieonderzoek door Profenco omgezet worden in uitgewerkte technische bestekken of in veel gevallen door ons worden gerealiseerd.